Тъмната страна на украинското правителство


Арсений Яценюк – министър-председател.

Попада в рядката категория украински политици, които трудно могат да бъдат уличени в противозаконни действия. В ученическите си години е колекционирал пощенски марки, кибритени кутийки и… компромати срещу негов съученик. През 2004 г. става временно изпълняващ длъжността председател на Националната банка на Украйна и въвежда временна забрана за предсрочно изтегляне на банковите депозити. Яценюк е съсед на Виктор Янукович в резиденция ,,Межигорие“, където имат вили.


Владимир Гройсман – вицепремиер и министър на регионалното развитие.

Дядо му е бил съучастник в ,,Червения терор“ в гр. Виница, като е издавал богатите жители срещу определена сума. Самият Гройсман е избран за кмет на града през 2006 г. В ранните си години е бил техник в малко предприятие, но още на 16 г. внезапно е повишен до търговски директор. Няколко години по-късно е заведено наказателно дело срещу него и баща му за измама в особено големи размери, но скоро след това делото е закрито.


Виталий Ярема – първи вицепремиер.

През 1983 г. започва работа в милицията, където се издига до началник на Главната дирекция на МВР в Киев. През 2010 подава оставка, след като Микола Азаров е избран за премиер.


Олександър Сич – вицепремиер, един от идеолозите на украинския национализъм.

Автор е на над 40 научни и 150 публицистични статии. Председател на Ивано-Франковския областен съвет. Сич има задължения към местните селяни в размер на 15 хил. украински гривни, въпреки че в момента изглежда, че има възможност да ги изплати.

 

 

 


Арсен Аваков – министър на вътрешните работи.

През 2008 г. се оказва на 67-мо място в класацията на най-богатите украинци със състояние от 385 млн. долара. През 2012 г. Прокуратурата завежда дело срещу него за незаконно прехвърляне в частна собственост на 55 хектара държавна земя на стойност над 5,5 млн. украински гривни. Аваков дори е обявен за международно издирване от Интерпол. Арестуван е в Италия, но е отказана екстрадиция в Украйна. По-късно става депутат от партия ,,Отечество“.

 Ключови думи:украинско правтелство

0 Коментара
Добавете вашия коментар:

Име:
E-маил: (незадължително)
Емотикони: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Отписване

Свържете се с нас