Ситуацията в Сирия към 10.11.2016 г.

Мирното население напуска пределите на гр. Ракка, които се намират под контрола на групировката „Ислямска държава“. Сирийските ВВС продължават да нанасят удари по позициите на „Джейш Ал-Ислам“ в Източна Гута. Подразделения на правителствените ВС обстрелват позициите на „Джебхат ан-Нусра“ в северната част на Кунейтра.

Провинция Дамаск

Правителствените ВВС продължават да атакуват опорни пунктове на „Джейш Ал-Ислам“ в района на гр. Дума. В хода на ударите е ликвидирана група бойци, разрушени са укрепления на бунтовниците и са унищожени няколко ракетни установки.

Провинция Алепо

Представители на командването на Сирийската свободна армия (ССА) съобщават, че техни подразделения в рамките на операцията „Щитът на Ефрат“ са заели още няколко населени пункта в североизточната част на провинцията, намиращи се до този момент под контрола на ИД. Към момента отрядите на ИД се намират на около 8 км от гр. Ал-Баб.

Провинция Хомс

По данни на сирийската информационна агенция, в околностите на населените пунктове Джуб Ал-Джарах и Хувейсис в североизточната част на провинцията, продължават бойните действия между правителствените сили и ИД.

Терористите са провели масирана артилерийска подготовка по позициите на правителствените ВС. В отговор вторите са предприели настъпление срещу позициите на ИД, като действията им са били поддържани от самолети на Русия и ВВС на Сирия. Унищожени са няколко десетки бойци на терористичната групировка.

В района на населения пункт Максар Ал-Хисан, намиращ се в източната част на провинцията, в ожесточени боеве сирийската армия е загубила няколко танка Т-72.

Провинция Дейр-ез-Зор

Сирийските ВВС са нанесли три удара по опорни пунктове на ИД в околностите на гр. Дейр-ез-Зор. Съобщава се, че терористите са понесли големи загуби, а много от бойците им са били ранени. В южната част на града е унищожен важен пункт за управление на групировката.

Провинция Идлиб

Според информация на един от сирийските информационни центрове, самолети на ВВС на Сирия са атакували отряди на бунтовниците в околностите на населените пунктове Арнаба и Шейх Мустафа в югозападната част на провинцията.

Провинция Ракка

Хиляди мирни жители на Ракка напускат окупираните от ИД райони на града в посока на тези контролирани от частите на Сирийските демократични сили (СДС). СДС са взели под свой контрол около 16 кв. км северно от града.

Провинция Хама

Сирийски самолети са нанесли серия удари по опорни пунктове на терористите в близост до гр. Кафр Зета, намиращ се в северната част на провинция Хама. В хода на атаките са убити 12 бунтовници, разрушили са укрепление на терористите и няколко транспортни средства.

Провинция Кунейтра

Бойци на групата „Джебхат Фатх аш-Шам“ са обстрелвали с миномети по жилищни квартали в населен пункт намиращ се в района на гр. Хадер в северната част на провинцията. В резултат са загинали девет мирни жители, а много са били ранени. Освен това няколко жилищни сгради са разрушени.

Публикувано на 11 Ноември 2016 в 11:01 часа от
Христо Иванов


Ключови думи:Сирия, бойни действия, Алепо, Ал Баб, Дамаск

0 Коментара
Добавете вашия коментар:

Име:
E-маил: (незадължително)
Емотикони: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Отписване

Свържете се с нас