Откриване на най-голямата слънчева електроцентрала в Иран

Откриването на най-голямата слънчева електроцентрала на страната в Хамадан беше извършено  посредством видеоконферентна връзка от президента на страната. Според доклада на персийска информационна агенция в Хамадан, сутринта на 04.02.2017 г. са влезли в експлоатациа две 7-мегаватови слънчеви електорицентрали  на стойност 13 269 800 $, изградени с ирански и еропейски инвестиции, основно германски. На откриването са присъствали министъра на енергетиката, посланика на Германия, регионалния подуправител и представители на местната власт. Преди този проект, капацитетът на най-голямата слънчева електроцентрала в страната е бил един мегават, като с оползотворяването на тези две електроцентрали може да се каже, че най-голямата слънчева електроцентрала на страната е в провинция Хамадан с инвестиция на стойност 8 милиона евро за всяка централа и 60 хиляди инсталирани слънчеви панела.

Едната от централите е разположена върху поле на 35 киометра от град Хамедан с име ,,Персийки залив'' с инвестиция от страна на немска фирма и участието на иранска фирма, а другата е разполoжена на територия 10 хектара в близост до полицейското управление по пътя за Хамедан върху поле с име ,,Амир Кабир''.

За построяването е използано производствено оборудване от страната. Планира се построяването на още три слънчеви 7-мегаватови електроцентрали.

Материалът е превод на статия от електронното издание farsnews.com

 

Публикувано на 17 Февруари 2017 в 11:15 часа от
Богомил Канджев


Ключови думи:Иран, енергетика, възобновяеми енергийни източници, ВЕИ, соларен парк, слънчева енергия, инвестиция

0 Коментара
Добавете вашия коментар:

Име:
E-маил: (незадължително)
Емотикони: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Отписване

Свържете се с нас