Критика от САЩ и Саудитска Арабия към Иран

На среща в Рияд с държавните глави на 40 мюсюлмански държави, крал Салман, суверенът на Саудитска Арабия и Доналд Тръмп, президентът на Америка подложиха Иран на остра критика.

В своята реч кралят на Саудитска Арабия нарече Иран ,,движеща сила на тероризма" и заяви: ,,Нашата отговорност пред Бог, народа ни и целия свят е с нашия съюз да се противопоставим на дяволските сили и екстремизма”.

Крал Салман обвини Иран в създаване на ислямски екстремизъм по света.

Държавният глава на Саудитска Арабия в друга част от своята реч определи, че режимът в Иран от времето на революцията на Хомейни през 1979 година до днес се е превърнал в движеща сила на тероризма по света.

Критично се изказа и Доналд Тръмпр, който заяви: "Искам да кажа нещо относно Иран: тя е отговорна за нестабилността в региона и също така обучава терористи. От десетилетия насам Иран е причината за междусектантските войни. Тази държава има цел да унищожи Израел. Иран е направила Близкия Изток нестабилен. Свидетели сме на това в Сирия. Най-големите жертви на режима в Иран са самите иранци. Понеже режимът в Иран подкрепя екстремистите, иранския народ е в беда. Всички трябва да помогнат за изолирането на Иран”.

На тази среща присъстваха и някои от държавните глави на мюсюлмаски държави като Ашраф Гани, президент на Афганистан, Наваз Шариф, министър-председател на Пакистан, крал Абдула, суверен на Йордания и държавни глави на страните около Персийския залив.

Първото чуждестранно пътуване на 20-ти май на Доналд Тръмп след поемането на президентския пост беше в Саудитска Арабия. Няколко длъжностни лица от президентската администрация и правителството придружаваха президента по време на пътуването му.

Американските представители и Саудитска Арабия подписаха сделка за оръжия на стойност 110 милиарда долара. Този договор включва продажба на оръжия за самозащита и услуги по поддръжката му. Относно  договора Рекс Тилерсон, държавният секретар на САЩ, каза: "Този договор ще спомогне за дълготрайната сигурност на Саудитска Арабия и региона около Персийския залив”.

Той определи, че този договор за е насочен най-вече срещу злонамерено навлизане от страна на Иран и иранската заплаха по цялата гранична територия на Саудитска Арабия”.

Материалът е превод на статии от електронното издание bbc.com/persian

 

Публикувано на 3 Юни 2017 в 00:11 часа от
Богомил Канджев


Ключови думи:Иран, САЩ, Персийски залив, Саудитска Арабия, критика, заплаха, Доналд Тръмп, крал Салман

1 Коментара
От frugtbarhedsklinik публикуван на 26 Jan 2019 04:26 pm
Furthermore according to principles, supplements and sleeves in a holding pattern not inflate the penis. After all, he said, the penis handu.plade.se consists of paired corpora cavernosa and a determine corpus spongiosum, the spread of which are unfaltering genetically. Neck surgical enhancement fails. Regardless, there is in unison pint-sized leadership handu.plade.se dangled back of our eyes next to the hugely unvarying Italian study. When tested, the drag method of penis enhancement, the authors speak, did backup in growth.
Добавете вашия коментар:

Име:
E-маил: (незадължително)
Емотикони: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Отписване

Свържете се с нас