Критика на иранския върховен водач относно подписан договор с ЮНЕСКО

Аятолах Хаменей, върховният водач на Иран, изрази своята критика относно “прибързаното изпълнение” на договора за обучение на ЮНЕСКО, свързан с програмата за устойчиво развитие на ООН в Иран и също така каза: Този документ 2030 на ЮНЕСКО не е нещо, пред което ислямската република ще се предаде. Принципът на работа е грешен; това да подпишем договор и след това тихомълком да изпълним написното в него; това е напъно невъзможно.

В неделя (07.05) господин Хаменей по време на събрание на учители и работещи в сферата на образованието изрази своята критика към Висшия съвет за културна революция и каза: „Трябвало е да бъдат внимателни, а не да бутат нещата напред, за да не се налага сега да се занимаваме с това. Това тук е ислямска република.”

Въз основа на обявените цели от страна на ЮНЕСКО (научна, културна и образователна организация на ООН) от 2015-та до 2030-та година, всички държави членки на ООН трябва да се стараят да намерят начин за постигане на устойчиви цели и придържане към стабилните индикатори за това.

„Висококачествено образование” е една от седемнадесетте цели на ЮНЕСКО за стабилно развитие, която изисква равноправно, достъпно за всички и справедливо образование, съпътствано с полово равенство в държавите членки.

Според написаното на сайта на духовния водач на Иран и с оглед на „приемането на договор 2030 на ООН и ЮНЕСКО от страна на държавата” личи силна критика по темата освен това пита: „По какъв повод една така наречена международна организация, която е под влиянието на Великите сили си дава правото да заължава народи с разнородни история, култура и цивилизация с определени задачи за изпълнение?”

Договорът за образователно развитие на ЮНЕСКО - 2030, още от времето на своето приемане в ООН през септември 2015-та година, се е сблъсквал с критично отношение от страна на някои групи и медии в Иран, главно консерватори, а други пък го наричат „Образователната програма”.

Хасан Рахимпуразгеди, един от членовете на Висшия съвет за културна революция, преди това беше казал, че според Договор 2030 чуждестранните възпитатели трябва да вземат предвид иранската образователна система.

Той също така е казвал, че в този договор се отправя либерален и неолиберален поглед към правата на децата, образованието, жените, семейството, въпреки че се забелязват пресечни точки с мюсюлманските възгледи, все пак съществуват и основни несъвместимости.

Публикувано на 15 Май 2017 в 10:12 часа от
Богомил Канджев


Ключови думи:Иран, аятолах, ООН, ЮНЕСКО, Аятолах Хаменей, образование, култура

1 Коментара
От ellids kristensen публикуван на 26 Jan 2019 04:27 pm
So by a long chalk everywhere according to principles, supplements and sleeves in a holding theme not enlarge the penis. After all, he said, the penis handu.plade.se consists of paired corpora cavernosa and a singular corpus spongiosum, the solid footage of which are unflinching genetically. Neck surgical enhancement fails. Regardless, there is friendless hardly ever daydream handu.plade.se dangled avant-garde of our eyes about the very unmodified Italian study. When tested, the gripping power method of penis enhancement, the authors power, did consequence in growth.
Добавете вашия коментар:

Име:
E-маил: (незадължително)
Емотикони: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Отписване

Свържете се с нас