Алепо: Военен от Сирийската армия застреля шофьор

Военен от правителствените войски застреля (17.02) шофьор, който не се подчинил на заповедите му. Раненият шофьор бил откаран в болница.
Правителствени медии, предадоха, че въоръженият войник е застрелял шофьора Уаел Акеш с два куршума в гърба. Шофьорът в новата част на Алепо отказал да закара военния в организация Ал-Захра за да напълни вода и обяснил, че резервоарът на автомобила му е празен и няма бензин.
Докато шофьорът се е обръщал към колата си след отказа, военният от Сирийската армия стреля по него в гръб с два куршума. Въпреки това шофьорът се качва в колата и напуска, а войникът изпразва пълнителя на автомата си в колата.
Шофьорът е приет в спешното отделение в болница ал-Джама и са му извършени няколко операции, като един от двата куршума остава в гърба му.
Алепо в момента е пълен с хиляди въоръжени правителствени военни и множество чуждестранни бойци.
Градът страда седмици наред от тежка криза за горива, електроенергия и вода. Правителствения режим вини Ислямска държава за кризата, но това е несериозно и безотговорно, тъй като преди да поеме контрола на града правителството отново обвиняваше „терористичните групировки в Алепо“ за кризата.

Материалът е превод на статия от сирийското електронно издание aksalser.com

Публикувано на 21 Февруари 2017 в 19:59 часа от
Нора Муса Шехаби


Ключови думи:Сирия, Алепо, ситуацията, обстановка

0 Коментара
Добавете вашия коментар:

Име:
E-маил: (незадължително)
Емотикони: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Отписване

Свържете се с нас