412 служители от инспектората по образование в ал-Суаидаа бяха уволнени

Сайтове, поддръжници на правителството, публикуваха в събота, 14 януари, списъци с имената на 412 служители в Регионалния инспекторат по образование в община ал-Суаидаа, уволнени от правителството поради бягство от включване в резерва на армията и водене на бойни действия в редиците на войската.

Заповедта за уволнение на служителите е издадена от председателя на Министерския съвет на правителството – Имад Хамис, и гласи: „Според наредбите на Закона за войсковата служба на знамето, издаден въз основа на законова наредба номер 30 за 2007 г., изменен със законова наредба номер 33 за 2014 г., и по-точно чл. 74, и въз основа на наредбите на Закон номер 5 за 2004, и според предложението на г-н Ал-Имад, заместник на главнокомандващия, министър-председателя, министъра на отбраната, както и нота на Главна дирекция „Мобилизиране“, се прекратява службата на всички служители, чийто имена са вписани по-долу, поради бягство от дезертиране от военна мобилизация в резерв“. Втора точка от заповедта гласи: „Тази заповед да не се разпространява публично. Да бъдат уведомени изпълняващите страни.“

Активистът Халед ал-Кадмани каза на „Всички за Сирия“, че повечето от списъка с 412 имена са учители, и са на служители в Регионалния инспекторат по образованието в община ал-Суаидаа, и че също така агенциите за сигурност са уволнили и служители в други държавни институции (здравеопазването, водоснабдяването, енергетиката, транспорта).

Той добави, че общият брой на уволнените в община ал-Суаидаа е повече от 1000 души, след като те отказаха да се причислят към резервите на армията в редиците на силите на правителството.

Ал-Кадмани изтъкна, че тази заповед на правителството оставя стотици семейства без източник на средства. Правителството изисква от гражданите или да жертват живота си и да се включат в бойните действия или ги лишава от средства за препитание.

Според активисти в общината, броят на отказалите да се причислят към редиците на войските на правителството и тези, които са призовани като резерви в ал-Суаидаа, е повече от 27 хил. младежи.

Материалът е превод на статия от електронното сирийско издание all4syria.info

Публикувано на 17 Януари 2017 в 19:36 часа от
Нора Муса Шехаби


Ключови думи:Сирия, ал-Суайдаа, уволнения, преследвания, нарушаване на човешки права

0 Коментара
Добавете вашия коментар:

Име:
E-маил: (незадължително)
Емотикони: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Отписване

Свържете се с нас