Хотелите в Швейцария изкушават мюсюлманите

Понастоящем протича картотекиране на хотелите в Швейцария и в Европа, които посрещат туристи от мюсюлманския свят. В менюто се включва безалкохолен аперитив и възможност за носене на буркини.

Предвижда се на пода в хотелските стаи да бъдат поставени молитвени килими с вградени компаси, за да са сигурни вярващите в посоката за молитва, обърната към Мека. Минибарът ще бъде лишен от алкохол, като за сметка на това ще бъде зареден с освежаващи сокове и плодове. На нощното шкафче вместо екземпляр на Библията ще бъде поставен Коран. Така ще изглежда комплектът „приятелско отношение към мюсюлманите” (muslim friendly kit), с който ще разполагат определени стаи в швейцарските хотелски комплекси. Очаква се рекламната кампания, насочена към арабско-мюсюлманския свят и ръководена от швейцарския туристически оператор Premium Switzerland да стартира до края на месец октомври т.г.

Инициативата има за цел да промотира швейцарския туристически продукт сред арабско-мюсюлманската общност, разполагаща със значителни финансови възможности. Голяма част от ислямските туристи вече познават страната. Те са крупни инвеститори и капиталовложители в швейцарските финансови институции и банки.

В офертите, предлагани от хотелите фигурират и буркини (бански костюм тип бурка), които могат да бъдат закупени в хотелските бутикови салони, кухня, приготвена според изискванията на исляма (халал), както и специално обособени помещения за жени - в хотелската част и при спа процедурите.

От друга страна ръководителят на Федерацията по туризъм на Швейцария Барбара Гизи смята, че е възможно именно посредством тази инициатива да се стимулират клиентите мюсюлмани, разколебани след въведената през миналата година в кантона Тесин забрана за носене на бурка, да се върнат в страната.

Според изследване, проведено от Crescent Rating туристите от ислямския свят през 2011 г. са похарчили в световен мащаб 113 милиарда швейцарски франка.

Публикувано на 6 Октомври 2013 в 21:42 часа от
Кънчо Христов


Ключови думи:

0 Коментара
Добавете вашия коментар:

Име:
E-маил: (незадължително)
Емотикони: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Отписване

Свържете се с нас