Германия след изборите, а сега накъде?

Парламентарните избори в Германия вече са факт, въпросът е как ще се формира новото правителство? Оказва се, че всеки втори гражданин на федералната република иска широка коалиция между „Християн-демократическия съюз” (ХДС) и „Социал-демократическата партия на Германия” (СПГ).

В полза на такава коалиция се изказват около 48% от гражданите, 18% са за черно-зелена коалиция а за СПГ, зелените и левите се изказват 16%. Сред избирателите на големите партии има ясно мнозинство в полза на широка коалиция. От избирателите на ХДС 62% и 56% от СПГ са се изказали в подкрепа на формирането на широка коалиция между двете партии.

Това показва, че немците имат ясни очаквания относно сформирането на бъдещо правителство. Очакванията към новото правителство за промени касаят главно намаляване на дълга (92% от жителите), подобряване на условията за съвместимост между професията и семейството (91% от жителите), понижаване на цените на енергията (88%), както и въвеждане на законово минимално месечно възнаграждение (85%).

Исканото за увеличение на данъка „Spitzensteuersatzes” (данък изискуем след достигане на годишен доход от 52 152 евро за един човек или 104 304 евро за семейство) се подкрепя от почти 58% от населението, почти всеки втори (48%) намира за важно да се премахнат детските надбавки и да се въведе такса за използване на пътната инфраструктура от чуждестранни шофьори.

Данните показват ясните изисквания на немското общество към новото правителство. В миналото двете основни партии вече са работили заедно, като положителното развитие на немската икономика е показало, че такова сътрудничество може да бъде ползотворно. Може би за това гражданите са готови отново да подкрепят такъв съюз.

А немските политици многократно са доказвали, че интересите на страната и гражданите стоят винаги над партийните такива и въпреки партийните пристрастия могат да работят в екип за благото на нацията. Ние остава само да наблюдаваме и да се възхищаваме………………..!

Публикувано на 27 Септември 2013 в 11:09 часа от
Стойчо Н.


Ключови думи:

0 Коментара
Добавете вашия коментар:

Име:
E-маил: (незадължително)
Емотикони: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Отписване

Свържете се с нас